Boerenkool op je graf

Een van de opdrachten tijdens de ADFA-opleiding bij Floral Academy: alternatief rouwwerk. Tja, wat is alternatief? 

boerenkool hrInspiratie
Elke dag loop ik mijn rondje met mijn hondje en kom ik langs de boerenkoolboer. In het seizoen heeft hij een veld vol prachtige grote stronken boerenkool. Die typische groene kleur; de vorm van de bladeren met hun kroesrandje en hoe zo’n stronk is opgebouwd... een mooiere compositie maken dan Moeder Natuur is te hoog gegrepen, maar de inspiratie is er: ik ga een rouwstuk maken van boerenkool.

Het idee
Het idee is om een klassiek gestoken rouwarrangement te maken, maar dan alleen van boerenkoolbladeren. Iets van symboliek wordt ook op prijs gesteld, staat in de opdracht. Ik gebruik rookworsten om een hartvorm te maken en aardappelen om het geheel af te maken. De bladeren steken prettig weg. De worsten laten zich minder eenvoudig in de vorm duwen maar met een beetje fantasie is het een hart.

Praktijk?
Voor de praktijk is het gebruik van de worst minder geschikt in verband met de houdbaarheid en de aantrekkingskracht tot ongedierte, maar verder ben ik erg gecharmeerd van het resultaat. Mocht ik ooit in een najaar komen te overlijden, dan mag dit op mijn graf. Zou jij dergelijk arrangement durven bestellen voor iemand die groot fan is van boerenkool?

Vragen, opmerkingen of een verzoeknummer? 
Stuur me een bericht of bel even.