New Wave 

Een floraal object, geinspireerd door New Wave. Dat was de opdracht voor de derde les van het tweede jaar van de ARDFA van Floral Academy. 

 

New wave periode, die heb ik bewust meegemaakt. Ik was gek op de muziek. Cure, Souxie and the Banshees. Punk vond ik interessant, maar ik was eigenlijk nergens tegen. New wave was wat toegankelijker. Onder de indruk was ik van hoe de punkers en wavers zich uitdosten. Dat sprak me veel meer aan dan de slonnzigheid van de ‘alto’s’ en de nette kakkers. De zuilen stonden toen nog fier overeind!  

Eigenlijk was het een interessante periode, nu ik er op terugkijk. De krakersbeweging, geen kroning / woning, etc Het ontging mij grotendeels, want als 18-jarige had ik wel wat anders aan mijn hoofd dan de maatschappij. Ik zat op de tuinbouwschool en woonde in Nijmegen op kamers. De wereld zonder internet was rustig: het was dat ik autorijles in Nijmegen had en herhaaldelijk over het Keizer Karelplein reed, anders was me de bezetting van de Rabobank en de krakersrellen volledig ontgaan.

Avant garde
Nu ik er nog eens nader over nadenk, is New Wave een avantgardistische beweging geweest. Van cult ging het in de jaren 80 naar mainstream. En veel uitingsvormen zie je nu nog / weer terug in de mode bv: zichtbaar ondergoed, blauw en andere onnatuurlijke kleuren haar, gescheurde / kapotte kleding, zwarte nagellak, zwart geverfde haren.

Verpunken
Ik ga aan de slag met rubber en met blad. Het aspidistrablad valt wat weg tegen de donkere achtergrond van de fietsbanden. Ik besluit om het te verpunken. New Wave is immers een subgenre van de punk. In die periode werkte ik bij bloemenwinkel Plantaardig in Deventer en daar spoten we ook alles over dat ons niet helemaal naar het zin was. Voordeel van deze niet zo heel milieuvriendelijke methode is dat het plantaardige materiaal langer in vorm blijft. Toch een soort van duurzaam. 

new wave floral object witte achtergrond wilma kleiboer lr

 

 

 

 new wave floral object verpunkt wilma kleiboer

  

Vragen, opmerkingen of een verzoeknummer?  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

© Tekst, foto en arrangementen: Wilma Kleiboer, tekstschrijver en bloemist: de schrijvende bloemist.