Green ribbon

In de categorie 'alternatief rouwwerk' stond een urn-decoratie op het programma bij de ADFA van Floral Academy. Als ik ergens nog nooit over heb nagedacht, is het wel rouwwerk voor op of aan een urn. Ik besluit om het praktisch te benaderen. Hoe zou ik het zelf willen? 

urn bloemwerkWelk moment?
De urn is er volgens mij pas als de crematie voorbij is. Dus nog niet bij de afscheidsplechtigheid zelf lijkt me. Wanneer komt de vraag voor zo'n decoratie dan, bij een herdenkingsmoment, later? Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik kom uit een familie waar begraven de norm is. En de crematies die ik meegemaakt heb, daar zag ik toch altijd een kist met het gebruikelijke rouwbloemwerk. 

Research
Vanuit de gedachte dat er geen kist meer is maar alleen een vaas / urn, denk ik verder. Natuurlijk kijk ik ook wat er zoal online te vinden is. Beetje research om beeld te vormen wat er in de praktijk gemaakt wordt, zullen we maar zeggen. Ik zie veel losse elementen bij elkaar, een arrangement waar een urn bijgeplaatst wordt. Dat wil ik niet: het moet een geheel worden.

Inspiratie: Pink Ribbon
Inspiratie komt van de campagne van Pink Ribbon. Dat is het!! Ik ga een Green Ribbon maken. Een groene variant van het roze logo. Multifunctioneel: een fraaie decoratie en een mooie hint naar een goed doel. Vaak wordt bij een herdenking een oproep gedaan om geld te doneren, dan kan zo'n decoratie ook nog eens heel functioneel zijn. Tja, ik blijf van de PR :) 

Mijn winst
Ik ga op de ouderwetse manier een ondergrond maken met staaldraad, kippengaas en afwerken met bloemistenband. Het maken van de ondergrond kost me heel veel tijd. Mijn geheugen wordt zo goed opgefrist. Dit is het ouderwetse ambachtelijke handwerk! Het gevoel dat ik alles kan maken wat ik wil is de grootste winst bij deze opdracht.

Picture this
Als urn gebruik ik voor de foto een ouderwetse melkkan. Mijn ribbon heeft een handvat nodig om aan te hangen. Knalrood, zodat de green ribbon er goed op afknalt op de foto. Zou ik het zo voor mezelf willen? Ja, graag.

Vragen, opmerkingen of een verzoeknummer?
Stuur me een bericht of bel even.