Green ribbon

Urndecoratie
In de categorie 'alternatief rouwwerk' stond een urn-decoratie op het programma bij de ADFA van Floral Academy. Als ik ergens nog nooit over heb nagedacht, is het wel rouwwerk voor op of aan een urn. Ik besluit om het praktisch te benaderen. Hoe zou ik het zelf willen? 

Lees meer: Green ribbon

Kan ik het nog?

Kan ik het nog? 
Ik ga het doen: de meesterbindersopleiding afmaken. 30 jaar geleden deed ik het eerste jaar, direct nadat ik van de middelbare tuinbouwschool kwam. Gestopt omdat ik het niet veel vond toevoegen, want ik werkte bij een bloemenwinkel waar veel meer gebeurde dan in de opleiding.

Lees meer: Kan ik het nog?

Eikels

Voor je voeten
Ik hoef niet ver van huis om een eikel te vinden.Tussen de schrijfbedrijven door loop ik naar buiten en raap een tas met eikels bij elkaar. Er is veel mooi materiaal te koop, maar als je goed kijkt ligt het materiaal gewoon voor je voeten. Gratis en voor niets. 

Lees meer: Eikels

Boerenkool op je graf

Boerenkool op je graf
Een van de opdrachten tijdens de ADFA-opleiding bij Floral Academy: alternatief rouwwerk. Tja, wat is alternatief? Het alternatieve moest vooral in de vorm en ondergrond te vinden zijn. Het bouwen van ondergronden is geen vaardigheid die ik even afstof en weer oppak. Vorige week had ik mijn kruit verschoten bij het zelf maken van een ondergrond voor een urn-decoratie, dus ik besluit dat het alternatieve deze week in het materiaal gaat zitten.

Lees meer: Boerenkool op je graf

Bloemen lijmen

Bloemen lijmen
Dat deden we niet in de 80’s, toen ik een jonge, onschuldige en vers afgestudeerde bloembinder was. In mijn tijd moesten we alles op draad zetten, maar tegenwoordig is lijm het nieuwe draad. Ik moet er even aan wennen. Lijmen voelt als een kleuterschoolactiviteit in plaats van ambachtelijk bloembinden. Maar ik ontdek al snel dat de mogelijkheden geweldig zijn.

Lees meer: Bloemen lijmen