Urn decoratie

Wat is het verschil tussen een vaas en een urn? 

Een decoratie voor een urn en maak gebruik van de symboliek van bloemen. Dat was de opdracht voor de ARDFA van Floral Academy.  

Lees meer: Urn decoratie

Kleurenleer

Kleur uit eigen tuin

Welke pigmenten zitten er in bloemen? Dat was een van de opdrachten voor het onderdeel Kleurenleer voor de Meesterbindersopleiding van Floral Academy. 

Lees meer: Kleurenleer

Art Deco

Art Deco 

De opdracht deze week is om een arrangement te maken in Art Deco stijl. Voor mijn werkstuk ga ik uit van de geometrische vormen die in de Art Deco stijl aanwezig zijn. Het wordt geen bloemstuk, maar een wanddecoratie. Ik zit nog in Noorwegen en bloemen zijn hier niet of nauwelijks.

Lees meer: Art Deco

Mos (2)

Wanddecoratie mos 

De opdracht voor de Meesterbindersopleiding Floral Academy: een 2d wanddecoratie met mos. Op het moment dat ik deze opdracht moet maken, ben ik nog in Noorwegen. Aan mos geen gebrek! 

Lees meer: Mos (2)

Florale objecten

Florale objecten 

Florale Objecten zijn sculpturen, bestaande uit natuurlijke en niet-natuurlijke materialen. Dit genre is ontstaan vanuit invloeden van diverse kunststromen, waaronder het Italiaanse Arte Povera.

Lees meer: Florale objecten

Land Art

Land Art: kunst of het plasje van de hond? 

De natuur heeft geen kunst nodig. Het is elke keer weer een wonder om te zien hoe de natuur zelf vorm geeft. Maar de mens heeft nu eenmaal een onbedwingbare neiging om te decoreren en zo zal Land Art ontstaan zijn. Of is het misschien een visuele manier om sporen achter te laten, zoals een hond dat ook doet?

Lees meer: Land Art

De S-lijn en Constance Spry

De S is van Spry

We naderen de eindstreep als het gaat om thema ‘klassiek bloemwerk’. In de 11e les staat de S-lijn centraal: the line of beauty. Gekoppeld aan kunstenaar William Hogarth, maar mijn aandacht gaat naar Constance Spry. En met de kennis van nu vraag ik me af: Waarom heb ik nooit eerder van haar gehoord??

Lees meer: De S-lijn en Constance Spry

BudgetBarok (2)

BudgetBarok 2 - de middenklasser

Barok staat voor rijk, weldadig, overvloedig. Die luxe is niet voor iedereen weggelegd. In de Gouden Eeuw niet, toen de Barok ontstond, maar nu net zo goed nog niet. Dat bracht me op het idee om een budgetversie van de barokke schikking te maken. Deel 2: de middenklasser. 

Lees meer: BudgetBarok (2)